Általános Iskola
Olajfa Óvoda
Budai út
Maroshegy
Széchenyi út
Felhasználónév
Jelszó
Név:*
E-mail:*

8000 Székesfehérvár, Széchenyi u. 20.

Tel.: 22/ 310-018

Mobil: 30/ 820-5914

iskolatitkar@albaref.hu

Határtalanul pályázat

A 7-es osztály kárpátaljai osztálykirándulásáról készült írásos és képes beszámoló

Tovább a részletekhez »

Talentum Református Általános Iskola

Boldog az ember, aki megtalálta a bölcsességet, És az az ember, aki értelmet kap. Mert több haszna van ennek, mint az ezüstnek, És nagyobb jövedelme, mint a színaranynak. (Péld. 3:13-14)

Tovább a részletekhez »


 

 

 

 

 Áldás, Békesség!

Szeretettel köszöntöm a gyerekeket és a felnőtteket a 2017-2018-as tanévben. 

Külön köszöntöm iskolánk új tanulóit, az első osztályosokat és szüleiket. Köszönjük a bizalmukat, hogy gyermekeik számára a Református Iskolát választották. Kívánjuk nektek gyerekek, hogy mindent megtanuljatok ebben az iskolában, amire szükségetek lesz az életben: nemcsak olvasni és számolni, hanem a felnőtteknek engedelmeskedni, türelmesnek és tisztelettudónak lenni, társaitok felé szeretettel fordulni. Nem lesz könnyű ez az iskola, de segítünk nektek, és mindannyiótokért imádkozunk, hogy az Úr Jézus tanítványaivá váljatok.

János evangéliumában így szól Jézus a tanítványaihoz: Békességet hagyok néktek, az én békességemet adom néktek, de nem úgy adom nektek, ahogyan a világ adja. (Ján. 14. 27.) Legyen mindannyiunk közös imádsága, hogy békés tanévünk legyen! Kívánom, hogy mindannyian érezzük meg azt a békességet, amit Jézus adott a világnak. Az előző tanévünk a 15 éves évforduló jegyében telt, sok programunk volt. Pedagógus kollégáimmal együtt azt szeretnénk, hogy ez a tanév a békesség jegyében teljen. Szeretnénk a szülők együttműködésével a gyerekek nevelésére nagyobb figyelmet fordítani, mert úgy látjuk, ha biztosítjuk a tanuláshoz szükséges nyugodt feltételeket, jobb eredményeket érnek el a gyerekek. 

Tájékoztatom  a szülőket és a tanulókat, hogy milyen változások, új feladatok várnak ránk ebben az évben.

1.  Házirend változása

- A rend érdekében kérjük a szülőket, hogy reggelenként gyermekeiket az iskola bejáratáig kísérjék el, délután pedig az iskola udvarán várják meg. Köszönjük megértésüket!

-Telefonhasználat az iskolában. A telefonokat (és más okos eszközöket) kikapcsolt állapotban maguknál tarthatják a gyerekek, de csak tanári engedéllyel vehetik elő. Engedély nélküli telefonhasználatért írásbeli figyelmeztetést kap a tanuló! Értéktárgyakat csak a szülő felelősségvállalása mellett hozzanak a gyerekek az iskolába.

 2. Tartós tankönyvek bevezetése minden tanuló számára, minden évfolyamon. Az első és második osztályosok minden tk-et és mf-et ingyen kapnak, és a tanév végén semmit nem kell visszaadniuk. 3-8. osztályig is minden tk-et, mf-et ingyen kapnak a tanulók, de tanév végén azokat a könyveket, amelyikben iskolai pecsét és a tanuló neve szerepel, vissza kell majd adni.   Kérjük a szülőket, hogy ezeket a tankönyveket csomagolják be, a gyerekektől pedig azt kérjük, hogy a tanév során csak ceruzával írjanak bele, és olyan állapotban adják le, hogy abból jövőre másik gyerek is szívesen tanuljon. Köszönjük.

3. Digitális napló bevezetése. Ellenőrző és tájékoztató füzet helyett interneten, a Mozanapló felületén követhetik a szülők a gyerekek jegyeit.  

4. Reformáció 500 éves évfordulójához kapcsolódó ünnepségeken való részvétel. Kérjük a szülőket is lehetőségeik szerint kapcsolódjanak be a városi és az országos rendezvényekbe. A gyerekekkel egy közös iskolai kirándulást tervezünk a Budapesti Nemzeti Múzeumba, ahol megnézzük a reformációi emlékkiállítást. A kirándulás költségeit a gálaműsor bevételéből és az alapítvány támogatásával tudjuk fedezni.  Köszönjük a szülők adományait!

Az új tanévre azt kívánom mindenkinek, hogy a változásokat, új feladatokat azzal a békességgel fogadjuk, amit az Úr Jézus hagyott nekünk. Minden tanulónknak sikeres tanévet kívánok!

                                           Szeretettel: Szanyó Gáborné Ili néni   


 

 

                                  

 


Esemény naptár:
2017. Október
<< előző hónap        következő hónap >>

H K Sze Cs P Szo V
25.26.27.28.29.30.1.
2.
Imaóra
3.4.5.6.7.
Megemlékezés az aradi vértanúkról
Hagyományőrző nap
8.
9.10.11.12.
Reformációi csendesnap
13.14.15.
16.17.18.19.20.
Megemlékezés: 1956. október 23.
21.22.
23.24.
Fogadó óra
25.26.27.28.
Őszi szünet
29.
Őszi szünet
30.
Őszi szünet
31.1.
Őszi szünet
2.
Őszi szünet
3.
Őszi szünet
4.
Őszi szünet
5.
Őszi szünet
 


Copyright © 2009 Székesfehérvári Református Egyházközség - Minden jog fenntartva! Design & programozás: Arteries Studio
A honlapon található képi és szöveges tartalmak bármilyen célú felhasználása engedélyhez kötött!